3neshast hkabariدر نشست خبری نخستین نمایشگاه و جشنواره بین‌المللی فناوری‌های نوین شهری در اصفهان، جزئیات برگزاری این جشنواره تشریح شد که در برگزاری این جشنواره جهاددانشگاهی نیز نقش پررنگی دارد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، مرتضی تیموری، رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در نشست خبری نخستین نمایشگاه و جشنواره‌ی بین‌المللی فناوری‌های نوین شهری (ICS 2017) در اصفهان، اظهار کرد: جهاددانشگاهی تعاملات خوبی با شهرداری اصفهان در زمینه‌های مطالعاتی و پژوهشی انجام داده است.

تیموری تصریح کرد: نمایشگاه و جشنواره‌‌ی فناوری‌های نوین شهری می‌تواند سرمایه‌‌های بالقوه را به فعل تبدیل کند و به جای مهاجرت مغرها و نخبگان؛ استفاده‌ بهینه‌ای از آنها در کشورمان داشته باشیم. در واقع وقتی دانشجویان، همکلاسی‌ها و دوستان خود را در جشنواره می‌بینند آنها نیز به ایجاد چنین دستاوردهایی تشویق خواهند شد.

وی با توجه به برگزاری برنامه‌های این نمایشگاه، گفت: همزمان با این نمایشگاه، اولین شعبه خبرگزاری تخصصی علم و فرهنگ با عنوان سیناپرس در اصفهان افتتاح می‌شود و از شهدای فناوری نوین نیز تجلیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه جهاد صنعتی اصفهان ۴ شهید فناوری‌های نوین تقدیم انقلاب کرده است، افزود: شهید مقیمی‌زاده، در حین تست موشک به شهادت رسیدند و شهید آذری نیز  که مخترع طرح‌های مختلف علم و فناوری بودند و کارهای زیادی در زمینه‌‌ی فناوری‌های نوین انجام دادند.

تیموری با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌های نوین شهری، افزود: ۳۵ مجموعه‌ی جهاددانشگاهی و شرکت‌های وابسته به آن در این نمایشگاه شرکت می‌کنند.

رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان افزود: در زمان جنگ که امکان فراهم کردن برخی نیازها در زمینه‌ی فناوری‌ به کشور فراهم نبود، ۲۰۰ طرح فناورانه به وجود آمد که ۵۰ محصول آن تولید شد.

جهاددانشگاهی تأمین‌کننده‌ی نیازهای کشور است

همچنین رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان نیز  گفت: هر زمان که نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف اعلام شود، جهاددانشگاهی نیز در کنار دیگر مراکز به تأمین آن نیازها خواهد پرداخت.

محمود مراثی رییس جهاددانشگاهی واحد اصفهان با اشاره به برگزاری نمایشگاه و جشنواره‌ی بین‌المللی فناوری‌های نوین شهری در اصفهان، افزود: من خوشحالم که این حرکت نوین در اصفهان آغاز شده و آغاز شدن آن هم  مقارن با سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی است.

وی با اشاره به همکاری‌های مشترک جهاد واحد اصفهان با شهرداری، بیان کرد: در زمینه‌های مطالعات گردشگری و مطالعات جامعه‌شناسی شهری، طرح‌های مشترکی انجام داده‌ایم و امیدواریم که این همکاری‌ها گسترش پیدا کند.

همچنین معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان گفت: ما می‌توانیم با استفاده از علم و فناوری، شبکه و رصدخانه‌‌ی علم و فناوری ایجاد کنیم.

دکتر محمود محمدی افزود: همزمان با برگزاری این جشنواره از خانواده‌های شهدای فناوری نوین تجلیل می‌شود.

وی با بیان اینکه قرار است، یک شرکت روسی آخرین مدل از هلی‌کوپترهای خود را در این نمایشگاه به نمایش بگذارد، گفت: از نمونه‌های گیت‌های ایرانی نیز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد.

وی بیان کرد: شهرداری‌ها به ویژه شهرداری اصفهان، قبلاً وظیفه‌‌ی خدماتی داشته‌اند اما این وظایف در زمینه‌های دیگر نیز وارد شده است تا جایی که اکنون مرکز فناوری‌های نوین در اصفهان پایه‌گذاری شده است.

محمدی ادامه داد: نقش شهرداری‌ها در رابطه با فناوری‌های نوین به این صورت است که وقتی طرحی به تولید می‌رسد، یکی از مشتریان اصلی آن، شهرداری‌ها بوده و با خرید محصولات فناوری نوین از محصولات آنان پشتیبانی و حمایت می‌کنند.

معاون برنامه‌ریزی پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان تصریح کرد: تأکید زیاد بر فرهیختگان و دانشمندان موجب توسعه‌‌ی کشور در دوره‌های مختلف تاریخی شده است و باید بر روی ظریف‌های انسانی سرمایه‌گذاری کنیم. یکی از اهداف تشکیل جشنواره آن است که سنگ بنایی برای اقدامات بعدی باشد تا بتوانیم از این سرمایه و ظرفیت انسانی در کشورمان استفاده کنیم. این جشنواره یک حرکت و قدم مؤثری است تا بتوانیم ثمرات علمی آن را در آینده ببینیم.

محمدی افزود: اگر می‌خواهیم زمینه‌های رشد و توسعه را فراهم کنیم، می‌توانیم به ایجاد یک اکوسیستم اقدام بورزیم و ما فکر می‌کنیم که در جهت ایجاد اکوسیستم، شهرداری می‌تواند وارد عمل بشود و نقش خود را ایفا کند.

حضور ۲۲ کشور خارجی در جشنواره‌ی فناوری‌های نوین

در ادامه دکتر نیلفروشان مشاور شهردار و رئیس مرکز فناوری‌های نوین شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه بستر ایجاد مراکز فناوری‌های نوین در اصفهان شکل گرفته است، گفت: ما داریم در دورانی زندگی می‌کنیم که اگر به آینده‌نگری توجه نکنیم با مشکل روبه‌رو خواهیم شد، یک زمانی انقلاب کشاورزی را داشتیم و بعد از آن انقلاب صنعتی شکل گرفت که هر کدام از آنها نیز ۱۰۰ سال طول کشیدند و اکنون انقلاب IT را در پیش رو داریم و اگر نتوانیم در این زمینه با کشورهای دیگر هم قدم و همگام شویم، قطعاً با مشکل روبه رو خواهیم شد و امیدواریم با حرکتی که انجام دادیم بتوانیم در این راه گام‌های اساسی برداریم.

محمدرضا نیلفروشان با بیان اینکه در این نمایشگاه و جشنواره ۲۲ کشور خارجی حضور دارند که ۱۸ کشور در نمایشگاه غرفه دارند، افزود: در این نمایشگاه به مقوله مهم اقتصاد مقاومتی که همواره مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری می‌باشد، توجه شده است. جهاددانشگاهی نیز در این نمایشگاه با داشتن ۱۶۰۰ متر فضا، حضور دارد.

وی در ادامه با اشاره به بازی‌های رایانه‌ای، گفت: سالانه ۱۱۰۰ میلیون دلار بازی‌ رایانه‌ای در دنیا مبادله می‌شود که سهم ایران ۳۳ میلیون دلار است و ایران در این زمینه رتبه‌ی ۷۷ دنیا را دارد که این خوشایند نیست.