jalase ba bonyad asarمسئولین جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان درخصوص تأمین محتوای دفاع مقدس استان و نیز ارائه‌ی اطلاعات نقش جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس دیدار نمودند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، در این دیدار که یکشنبه (7 آبان) برگزارگردید در ابتدا سردار شیروانیان مدیر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ضمن گرامیداشت شهادت شهیدحسین فهمیده و هفته‌ی بسیج دانش‌آموزی، اظهار داشت: سنگینی بار مسئولیت دفاع مقدس به روی شانه‌هایمان را حس می‌کنیم و به همین منظور مأموریت آشنایی آحاد مردم بالأخص جوانان درخصوص دفاع مقدس را بر عهده گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه جمع‌آوری مستندات دفاع مقدس در دو بخش جمع‌آوری اسناد و مدارک و جمع‌آوری آثار هنری و ادبی در قالب فعالیت‌های بنیاد صورت می‌گیرد، گفت: پیش‌بینی‌شده‌ی دانشنامه‌ی دفاع مقدس اصفهان با اهمیت حضور این شهر در هشت سال دفاع مقدس، در قالب 10 تا 14 جلد تهیه شود.

سردار شیروانیان با اظهار تأسف از روند اجرای کار بیان داشت: سرفصل‌های اصلی دانشنامه دفاع مقدس استان اصفهان در پنج فصل؛ تاریخ انبیا، تاریخ اسلام، انقلاب اسلامی (از سال 1342 تا 1357)، بحران‌های پس از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران مشخص و معین گردیده است که نقش اصلی دستگاه‌های اجرایی استان به صورت مجزا منعکس می‌گردد و جهاددانشگاهی می تواند در تولید محتوا و غنی سازی این دانشنامه، بنیاد را یاری نماید.

مدیر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان تصریح کرد: که این توانمندی‌ها در دو بخش و در فضای باز و سرپوشیده نمایش داده شود.

سردار شیروانیان در پایان بیان داشت: طبقه‌بندی اسناد در چهار دسته همچون؛ اسناد مکتوب (دست‌نویس یک رزمنده تا یک طرح عملیاتی)، اسناد دیداری (فیلم و عکس از اعزام رزمندگان تا اجرای یک عملیات)، اسناد شنیداری (تلفن‌ها یا مکالمات بی‌سیم رزمندگان) و اسناد فیزیکی (از انگشتر یک رزمنده تا تجهیزات نظامی) انجام خواهد شد.

در ادامه مهندس محمدباقر عطایی از پیشکسوتان جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در زمان دفاع مقدس ضمن بیان ضعف در متسندسازی بسیاری از دستگاه‌های اجرایی استان گفت: بهتر است از همین حالا یک نفر به عنوان رابط بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌هایی اجرای استان انتخاب و به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان معرفی گردد تا این عمل به سهولت انجام شود.

وی ضمن معرفی جهاددانشگاهی و نحوه‌ی راه‌اندازی دفتر پشتیبانی جبهه و جنگ جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در شهر اهواز به فعالیت‌های این واحد از جمله؛ اعزام دانشجویان، اساتید و کارمندان به جبهه‌های حق علیه باطل، مباحث تبلیغاتی جبهه و جنگ، اجرای طرح‌های پژوهشی از جمله؛ ساخت پهپاد مهاجر، طراحی و ساخت بالون‌های ویژه‌ی پدافند غیر عامل به منظور حفاظت از صنایع مهم از جمله؛ پالایشگاه اصفهان و ساخت دستگاه رمزنگار و... پرداخت.

سرهنگ بهرامی ضمن بیان اینکه، جوانان بالأخص دانشجویان بایستی بیشتر با دفاع مقدس آشنا شوند، گفت: از سال 1388 مصوب گردید که یک درس 2 واحدی به عنوان دفاع مقدس در دروس دانشگاهی قرار گیرد، و در ابتدا خوب عمل شد ولی پس از آن طرح ابتر ماند.

وی با بیان تأسف از این اتفاق، اظهار داشت: در اصفهان 174 واحد دانشگاهی وجود دارد که در حاصل حاضر فقط 84 واحد از آنها، این طرح را اجرا نموده‌اند.

بهرامی در ادامه متذکر شد: مدرسین این درس بایستی از افراد رزمنده و جبهه‌رفته باشند و اینکه بیشترین آمار اجرایی این درس در دانشگاه‌های آزاد و کمترین آمار را در دانشگاه‌های دولتی به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر از پایان‌نامه‌های مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری با محتوای دفاع مقدس حمایت می‌شود.

در پایان مرتضی تیموری رئیس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان فعالیت‌هایی چون؛ همکاری جهاددانشگاهی در تولید بخشی از محتوا دانشنامه دفاع مقدس، انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری های مشترک، ایجاد موزه‌های دفاع مقدس در دانشگاه‌ها و برخی از دستگاههای اجرایی، نمایش ادامه‌ی فعالیت‌ها، تحقیقات و ساخت تجهیزات نظامی از زمان دفاع مقدس تاکنون (سیر کاملی) و... را پیشنهاد نمود که مورد استقبال مسئولین بنیاد قرار گفت.