کنفرانسنهاییرییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان گفت: جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، پتانسیل شناسایی آب های ژرف در عمق 700 تا سه هزار متری در پهنه استان اصفهان را دارد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان روز دوشنبه 15 مرداد ماه در کنفرانس خبری با حضور جمعی از اصحاب رسانه و مطبوعات استان اصفهان که به مناسبت سی و هشتمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی برگزار شد،به تشریح عملکرد جهاددانشگاهی از زمان تاسیس این نهاد تا نقش و فعالیت های واحد صنعتی اصفهان در دوران هشت سال دفاع مقدس، همچنین فعالیت های این واحد پس از دوران دفاع مقدس تاکنون پرداخت.

مهندس مرتضی تیموری گفت: بیش از 200 طرح در دوران 8 ساله دفاع مقدس توسط محققان و پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان طراحی که 50 طرح به مرحله اجراء در آمد.

وی افزود: این واحد 4 شهید والا مقام فرامرز آذری، محمد حسن زریباف، حسین مقیمی زاده، عبدالله فرهادی را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی نموده که این عزیزان در جریان تحقیقات و پروژه های دفاع مقدس به فیض عظیم شهادت نائل آمده اند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان به نقل از خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان رئیس واحد صنعتی اصفهان اظهار کرد: برای رفع مشکل خشکسالی در کشور و بالاخص استان اصفهان، پس از انجام تحقیقات کتابخانه ای، بررسی تجارب بین المللی و مطالعه نقشه به روز گسل های کشور در واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی، طرح شناسایی آب های ژرف از پهنه گسل های استان ارائه شده و آماده عملی کردن این طرح در سطح کشور و استان هستیم.

وی درباره جزییات این طرح، گفت: پس از مذاکرات متعدد در سطح ملی و استانی اعلام کردیم با اتکا به توان علمی خود در استان، می توانیم در تامین منابع جدید آب کمک کنیم. در این خصوص مذاکرات بسیاری با استانداری اصفهان صورت گرفته که منتظر پاسخ و عقد قرارداد هستیم.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با بیان اینکه آب های ژرف گسلی منابعی تجدیدپذیر هستند، افزود: این منابع آب قابل بهره برداری بوده و شناسایی آن کمک بسیاری در مبارزه با خشکسالی محسوب می شود.

وی ادامه داد: وجود قنات های فعال و بدون تغییر دبی در بم، شناسایی آب های ژرف در سیستان و بلوچستان و چشمه های آب شیرین در خلیج فارس، گواه وجود آب های ژرف در پهنه ایران است.

تیموری هم‌چنین افزود: تاکنون بیش از 190 پروژه اکتشاف آب، از سوی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی انجام گرفته که بیش از 90 درصد این پروژه ها به بهره برداری رسیده و پروژه حفاری در کوهپایه و شناسای آب ، یکی از این موارد است.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان تصریح کرد: پس از مطالعات میدانی، ابتدا وجود آب در پهنه استان را شناسایی می کنیم و در مرحله بعد حجم آب را تخمین زده، سپس کیفیت آب و نقاط بهینه حفاری را شناسایی و عملیات استخراج آب را آغاز خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان آمادگی یافتن آب های ژرف در پهنه استان را دارد، خاطر نشان کرد: هزینه شناسایی این منابع جدید آبی در سطح استان رقمی حدود 20 میلیارد تومان است که آماده اخذ مجوز از سوی استانداری و عقد قرارداد همکاری هستیم.

تیموری تصفیه پساب و بازچرخانی آب در سیکل مصرف را یکی دیگر از طرح های علمی جهاد به منظور صرفه جویی در مصرف آب معرفی کرد و تصریح کرد: اگرچه به طور کلی فاضلاب اصفهان طی مراحلی در چرخه مورد استفاده مجدد قرار می گیرد، اما مراکز بسیاری همچون پادگان ها و حتی برخی پارک ها و مراکزی که به شبکه فاضلاب استان متصل نیستند، از چرخه دور می شوند و جهاد دانشگاهی آمادگی همکاری با تمام مراکز برای تصفیه پساب را دارد تا با بازچرخانی آب، به رفع کم آبی کمک کند.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اعلام کرد: هوشمندسازی آبیاری فضای سبز و باغات، یکی دیگر از طرح های علمی جهاد دانشگاهی برای رفع معضل بی آبی است که اکنون جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اعلام آمادگی برای کمک در این بخش را به شهرداری اصفهان اعلام کرده و منتظر پاسخ از سوی شهرداری هستیم.

وی هم‌چنین استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار را نیز راهی برای صرفه جویی در مصرف آب عنوان کرد و گفت: این طرح بسته به نوع پوشش گیاهی، موجب صرفه جویی 30 تا 60 درصدی در مصرف آب می شود و پیش از این، جهاد دانشگاهی در پروژه های مختلفی در مرکز فولاد، ذوب آهن و نیروگاه اصفهان انجام داده است.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان درخصوص اقدامات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در بخش آموزش، گفت: در این حوزه آموزش های تخصصی و فوق تخصصی بسیاری در استان درحال برگزاری است. از جمله دوره های تخصصی برق منطقه ای استان و برگزاری 35 دوره برای مدیران ارشد و فرمانداران که در سال جدید به صورت وسیع تر برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال گذشته 46 هزار نفر دوره آموزشی مختلف بالغ بر 970 نفر دوره تخصصی و فوق تخصصی برگزار شد که 18 هزار نفر دوره آموزش ها از این تعداد در قرارداد با دستگاه های اجرایی بوده است. هم‌چنین سال گذشته 91 دوره آموزشی جدید برگزار کرده ایم.

تیموری با بیان اینکه جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در بخش آموزش های الکترونیکی در سطح کشور جزء برترین واحدهای جهاد دانشگاهی است، تصریح کرد: این حوزه از سال 90 راه اندازی شده و اکنون 20 واحد دانشگاهی در کشور از خدمات این مرکز استفاده می کنند از جمله سامانه آموزش های الکترونیکی ذوب آهن و برخی سامانه آموزش های الکترونیکی اختصاصی برای مراکز دیگر، نمونه هایی از این نوع آموزش است.

جهاد دانشگاهی مرکز تربیت مدرس زبان‌های خارجی استان است

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی اصفهان یکی از مراکز تربیت مدرس زبان های خارجی تبدیل شده است، گفت: یکی از افتخارات جهاد تربیت و آموزش مربیان است به گونه ای که افراد پس از گذراندن دوره های جهاد، جذب بازار کار می شوند.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان تصریح کرد: جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در زمینه ایجاد اشتغال عملکرد خوبی داشته و 300 مدرس بیمه شده دارد.

تیموری با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به اموزش های فرا استانی نیز نگاه ویژه ای دارد، افزود: پنجمین دوره آموزشی طراحی زیرساخت های دیتا در حال برگزاری است و علاوه بر اینکه آموزش ضمن خدمت در عسلویه در جم بوشهر نیز برگزار شده است.

وی افزود: در نظر داریم با حضور در نمایشگاه های بین المللی به گسترش فعالیت های برون مرزی برسیم.

رییس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه پویایی در حوزه دانشجویی را حفظ کرده ایم و با قدرت ادامه می دهیم، خاطرنشان کرد: سال گذشته 87 برنامه ویژه دانشجویان عمدتا دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، 31 برنامه برای خانواده ها به همراه 261 فقره وام دانشجویی اعطا کرده ایم.

وی همچنین از چاپ 38 عنوان کتاب جدید در سال گذشته خبر داد و در خصوص دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی در سال گذشته، گفت: برای نخستین بار کانون دانشجویی سلامت و واحد استانی خبرگزاری سیناپرس تاسیس شد. علاوه بر اینکه باشگاه دانشجویان دوستدار محیط زیست منطقه 8 نیز راه اندازی شده است.