کارگاه مناظره1

مناظره کشف حقیقت است و در این مسابقه دنبال برنده و بازنده نباشید. بی اخلاقی بدترین روش در مناظره می باشد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در کارگاه آموزشی مناظره که 18 اردیبهشت در تالار شهید خرازی دانشگاه صنعتی اصفهان به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان برگزار گردید، با اشاره به تاریخچه مناظره، از علامه حلی به عنوان موفق ترین مناظره کنندگان نام برد و افزود: مناظره کشف حقیقت است و در این مسابقه دنبال برنده و بازنده نباشید. در مناظره به حقایق دست پیدا کنید. اگر با نگاه برنده و بازنده شرکت کنید در مناظره بازنده اید. در مهارت های گفتاری باید دنبال یادگیری باشیم.بی اخلاقی بدترین روش در مناظره می باشد.

دکتر سلمانی خاطر نشان کرد: یک مناظره باید با یک سوال خوب شروع و گشایش کار مهمترین مورد مناظره باشد. در مناظره وارد دعوا نشویم، باید مبارزه کنیم. رفتار غیر اخلاقی نباید داشته باشیم، ادب در مناظره حاکم باشد، تمسخر نکنیم و از کلمات توهین آمیز استفاده نکنیم. اگر توهین هم شد عکس العمل نشان ندهیم.

وی افزود: نظریه سیستم های پیچیده مهمترین اصل در مناظره است. ما باید بتوانیم در چند جانبه موضوع را بیان کنیم تا مناظره موفق داشته باشیم. بی اخلاقی بدترین روش در مناظره می باشد. به عقاید و عناوین مورد استدلال فرد مقابل نباید حمله شود و جوگیر نشویم باید دنبال رضایت داور باشیم. از هیجان مخاطبان استفاده نکنیم . استدلال فرد مقابل را سنجش کنیم.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه خوب گفتن و خوب شنیدن مهمترین نکته می باشد افزود: از زبان بدن که رکن اصلی در مناظره می باشد استفاده کنیم و از تخصصی صحبت کردن بپرهیزید. در کلام دیگران صحبت نکنید و هر چقدر با ادب تر و شکل ظاهر مناظره کنندگان از لحاظ پوشش بهتر باشدف تاثیرگذار تر می باشد.

دکتر سلمانی با تاکید بر این نکته که لحن و زبان مناظره کننده هر چقدر زیبا و دقیق باشد موفق تر است تصریح کرد: یک مناظره کننده باید مطالعاتی در خصوص مناظره، فن بیان و ادبیات داشته باشد.