hozore dr poorabediدکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در بازدید از جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان از نزدیک با برخی از فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان آشنا شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، صبح امروز دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهشی فناوری جهاددانشگاهی به همراه مهندس ولی‌ا... روشن مدیرکل دفتر تخصصی فنی و مهندسی و علوم پایه جهاددانشگاهی با حضور در واحد صنعتی اصفهان ضمن دیدار با همکاران حوزه‌ی پژوهشی واحد از فعالیت‌های پژوهشی این واحد بازدید نمودند.

در ابتدای این بازدید مهندس مرتضی تیموری رئیس واحد به حاضرین خیرمقدم گفت و سپس مهندس ابوذر پورمدنی معاون پژوهشی واحد به معرفی گروه‌های پژوهشی ژئوشیمی و کنترل و مراکز خدمات تخصصی کشاورزی، شیمی و مهندسی شیمی و مهندسی صنایع و توسعه‌ی سیستم‌ها پرداخته و اهداف حوزه‌ی معاونت پژوهشی واحد را ساماندهی، گسترش، تقویت فعالیت‌های پژوهشی، برنامه‌ریزی و هدایت امور تحقیقاتی با توجه به اولویت‌های جامعه و برنامه‌ی ششم توسعه‌ی جهاددانشگاهی (1400-1396) معرفی نمود.

در ادامه دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های متنوع و متعدد واحد صنعتی اصفهان اظهار داشت: با توجه به زمینه‌های پژوهشی مورد نیاز در استان اصفهان، در مجموعه فعالیت‌های بیشتری از واحد صنعتی اصفهان با توجه به مجاورت دانشگاه صنعتی اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان انتظار می‌رود.

وی گفت: جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان می‌تواند ظرفیت‌های خالی آموزش عالی خود را با ظرفیت‌های پژوهشی جبران و با مدیریت خوب همراه نمودن حوزه‌های آموزشی و پژوهشی را امکان‌پذیر نماید.

دکتر پورعابدی بیان کرد: بهتر است واحدهای جهاددانشگاهی براساس توانمندی‌های خود بر روی یک یا دو حوزه‌ی برتر خود تمرکز نموده و پیش روند، چرا که در مجموع توان واحدها و دفتر مرکزی محدود بوده و بایستی مدیریت بیشتری اعمال شود. سیستم و سیاست دفتر مرکزی این است که اگر واحدی بیان نماید در تمامی حوزه‌های فعالیت می‌نماید کار درستی نبوده و اگر در حوزه‌های محدود و مرتبط کار کند موفق‌تر خواهند شد.

معاون پژوهش، فناوری جهاددانشگاهی با بیان چشم‌انداز جهاددانشگاهی به تبدیل شدن به 20 قطب که 2 قطب آن بین‌المللی، 5 قطب منطقه‌ای و مابقی قطب ملی خواهد بود، اظهار داشت: با توجه به تجربه و توان علمی، بایستی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، یکی از این قطب‌ها باشد.

در ادامه وی افزود: از آنجایی که فعالیت‌های مشابه جهاددانشگاهی را دیگر دانشگاه‌ها نیز انجام می‌دهند، جهاددانشگاهی بایستی دقیق‌تر و در موارد خاص‌تر عمل نماید. برای مثال؛ مشکل آب در کشور را فقط یک واحد نمی‌تواند در آن قطب آب شود ولی واحد صنعتی اصفهان می‌تواند در مبحث اکتشاف آب و به ویژه آب‌های ژرف و موارد مرتبط به طور اختصاصی کار نماید.

دکتر پورعابدی با بیان این که حوزه‌ی پژوهشی واحد صنعتی اصفهان با توجه به ترکیبی از نیروهای باتجربه و جوان را همزمان دارد حرکتی با انگیزه شروع شده است، اظهار داشت: بالاترین سرمایه در جهاددانشگاهی نیروی باارزش انسانی است و شرایط کسب و کار در جهاد به گونه‌ای است که هر فردی بایستی یک پژوهشگر، بازاریاب و مذاکره‌کننده‌ی خوب باشد که در غیر این صورت عملکرد خوبی نخواهد داشت.

وی گفت: جهادگر باید به کاری که انجام می‌دهد اعتقاد داشته باشد و عشق بورزد که در غیر این صورت موفق نمی‌باشند. شرایط کار در جهاددانشگاهی شرایط الهام‌بخش بوده و نیروهایی که در بخش پژوهش و کسب و کار جذب می‌شوند بایستی نیروهای خاص باشند که در غیر این صورت کار مفید انجام می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بیان نمود: کارهای بزرگ، نیاز به آدم‌های بزرگ، ایده‌های بزرگ و توان بزرگ دارد. بایستی نقاط مثبت کار همدیگر را بشناسیم و نقاط منفی کار همدیگر را هم‌پوشانی کنیم و شرایط سازمانی همکاری برای یکدیگر ایجاد کنیم. برای رشد فرایند در سیستم سازمانی بایستی تمام بخش‌های درون سازمانی رشد نمایند.

وی بیان نمود: در روند کارها، اگر مشکلی وجود دارد واقعاً بیان شود تا مشکل‌ها حل شود و دفتر مرکزی نیز در حل این مشکلات کمک خواهد نمود. امروزه شرایط جهاد همانند قدیم نیست و در آستانه‌ی 40 سالگرد جهاد از جهاد انتظار کارهای بزرگ می‌رود.بایستی در هر واحدی فعالیت شاخصی انجام شود که در شأن جهاددانشگاهی باشد و دفتر مرکزی نیز حمایت‌های ساختاری و مالی را انجام خواهد داد.

در ادامه مهندس روشن مدیرکل دفتر تخصصی فنی و مهندسی و علوم پایه جهاددانشگاهی نیز ضمن آرزوی موفقیت برای واحد اظهار داشت: در ساختار جدید حوزه‌ی پژوهشی بایستی اشتراکات بیشتری وجود داشته باشد و نگاه علمی در جهاد از بنیادی به کاربردی تبدیل شود یعنی نگاه اصلی به بازار باشد.

وی بیان داشت: بهتر است گروه‌های ژئوشیمی صنعتی اصفهان با واحدهای کرمان و یزد که در فلات مرکزی می‌باشند با هم همکاری نمایند و همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند: اگر از علم درآمدزایی انجام نشود، ناتمام است، هدف‌ها مشخص گردد تا منجر به درآمدزایی گردد.

در پایان جلسه نیز مهندس مرتضی تیموری رئیس واحد ضمن تشکر از بازدید ایشان از واحد صنعتی اصفهان؛ حمایت از طرح‌های مهمی چون؛ آب‌های ژرف، پروژه‌ی آبیاری زیرسطحی، پروژه‌ی تولید باکتری ضدیخ، اکتشاف مواد معدنی، پروژه‌های دقت‌سنج گلوله و پروژه‌ی تولید سوپرجاذب‌ها را خواستار شد.

شایان ذکر است از مهندس ناظم‌رعایا مدیر گروه پژوهشی کنترل و دکتر عسگری مدیر طرح ساخت دستگاه سامانه‌ی اپتیکی اندازه‌گیری دقت پراکندگی پرتابه‌ها با اهدای لوح سپاس و هدیه، قدردانی به عمل آمد.