kaghaze sangiطرح تحقیقاتی "بررسی امکان تولید کاغذ سنگی از لاشه سنگ، معادن سنگ آهک و ضایعات کارخانجات سنگبری استان اصفهان" که طی قرارداد جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان منعقد شده بود با موفقیت به پایان رسید.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، دکتر علی قاسمی عضو هیات علمی گروه ژئوشیمی و مجری طرح اظهار داشت: تولید کاغذ سنگی از کربنات کلسیم یکی از طرح های فناور استان است که علاوه بر کاهش خروج ارز جهت واردات کاغذ، ارزش افزوده مناسبی در سطح استان ایجاد و بستر مناسبی برای اشتغالزایی جوانان فراهم می کند.

وی گفت: 80 درصد ماده تشکیل‌دهنده کاغذ سنگی از کربنات کلسیم است که سنگ های پایه آهکی به عنوان منبع اصلی این ماده، یکی از غنی ‌ترین منابع معدنی کشور بشمار می آید.

قاسمی ادامه داد: فراوانی مواد اولیه کربنات کلسیم و همچنین دسترسی آسان به پلی‌پروپیلن و پلی‌اتیلن به عنوان دیگر مواد اولیه تولید کاغذ سنگی از مزیت های اصلی اجرای این طرح در کشور است.

این عضو هیات علمی واحد صنعتی اصفهان، بی نیازی به مصرف آب و صرفه جویی بیش از 50 درصدی مصرف انرژی را از دیگر مزیت های این طرح دانست و تصریح کرد: با توجه به مشکلات زیست محیطی و بحران آب در کشور و همچنین ضرورت احیای جنگل ها و درختان، طرح های فناورانه ای مانند تولید کاغذ از کربنات کلسیم بسیار مفید است.