دکتر قاسمی1

مدیر گروه پژوهشی ژئو شیمی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان از اتمام طرح"طراحی مدل پتانسیل معدنی به منظور مدیریت بهینه عملیات حفاری مغزه گیری در کانسار مس معدن چوپانان" و گزارش آن به کارفرما خبر داد.

به گزارش روابط عمومی واحد صنعتی اصفهان، مدیر گروه پژوهشی ژئو شیمی واحد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار روابط عمومی واحد، گفت: طرح   مهم‌ترين، حساس ترین و پرهزينه ­ترين مراحل اکتشاف مواد معدني، انجام عمليات حفاري مي‌باشد. درحال حاضر شناسايي مناطق آنومالي عمدتاً بر اساس مطالعات ژئوفيزيکي صورت مي گيرد و اين باعث مي ­شود كه همه حفاري­ هاي صورت گرفته در منطقه الزاماً در عمق به كاني­ سازي برخورد نكند. اگر نقاط حفاری درست انتخاب نشود با توجه به اینکه هر متر حفاري حدود 4 الي 5 میلیون ریال هزینه در بر دارد و در يك معدن حدود 1000 الي 2000 متر بايد حفاري شود بخش زيادي از اين هزينه‏ ها اتلاف و زیان مالی سنگینی در بر خواهد داشت. بنابراین تصميم صحيح در جهت انتخاب نقاط حفاری مي‌تواند تأثير به سزايي درکاهش هزينه‌هاي اکتشافي داشته باشد.

دکتر علی قاسمی خاطر نشان کرد: در این پروژه که با مشارکت جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با بخش خصوصی در 280 کیلومتری شمال شرقی اصفهان انجام شده است، با استفاده از روش‌های نوين تلفيقي­ شامل روش­ هاي شاخص هم پوشاني، منطق فازي و فرايند تحليل سلسله مراتبي، شواهد اکتشافي کانسار را در قالب يک شبکه استنتاجي با يکديگر تلفيق و مناطق هدف به منظور حفاري مشخص شد.

این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در خصوص مزیت این روش نسبت به روش سنتي یاد آور شد: در روش سنتی حدود بخش زیادی از حفاري‏ ها منجر به نتیجه صحیح نمی‌گردد. در اين پروژه با استفاده از تلفیق لایه های اطلاعاتی كه طی عملیات اکتشافی شامل مطالعات زمین شناسی، ژئوشیمی، تکتونیک و ژئوفیزیک بدست آمده است بهترين نقطه براي حفاري مشخص شده است.