معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی:

صدور بیش از ۴۰ هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق

۲۱ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۴ کد : ۵۲۹۲ تاپ خبر
تعداد بازدید:۱۴۶۵
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی،۱۷ بهمن ماه در دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر که با مشارکت موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی اصفهان و معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در مرکز همایش‌های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  برگزار شد، با اشاره به اقدامات علمی در حوزه برق و الکترونیک در کشور،گفت: در سال ۷۶ حدود ۷۴ مدرک علمی در این رشته داشتیم و در سال ۹۶ بیش از ۴۰ هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق و الکترونیک صادر شده است.
صدور بیش از ۴۰ هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان وبه نقل از خبرگزارسی سینا پرس اصفهان، محمدرضا پورعابدی افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی همواره پیشگام در توسعه علم و فرهنگ است که با برخورداری از منابع موجود توانسته کارنامه درخشانی در حوزه علم، پژوهش و فناوری کشور رقم بزند.

وی با تاکید به اینکه رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده انقلاب اسلامی یکی از اصلی ترین اموری است که در چهل سال عمر انقلاب اسلامی به آن پردخته شده است، تصریح کرد: اگر نگاهی به کارنامه 40 ساله انقلاب داشته باشیم، نکات مثبت و درخشان بسیاری ثبت شده است که البته همواره معتقدیم نقاط ضعفی نیز داشته‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه علم و فناوری در مقایسه با اقدامات پیش از انقلا‌ب و با توجه به پیشرفت‌های انجام شده در دنیا، سرآمدی علم را در کشور شاهد بوده ایم.

وی افزود: از لحاظ کمی در تعداد پذیرش دانشجو رشد بسیاری شاهد بوده ایم، به گونه ای که در حال حاضر، حدود چهار میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند و این تعداد، 57 برابر قبل از انقلاب رشد داشته است.

پورعابدی با تاکید بر اینکه کل کشور در حوزه مهندسی سرآمد است و جهاد دانشگاهی نیز در این مسیر گام های مثبتی داشته است، گفت: در حوزه فنی و مهندسی بعد از آمریکا بیشترین تعداد مهندس را داریم.

وی با اشاره به آمار پیشرفت های کشور در حوزه های مختلف علمی، خاطرنشان کرد: از لحاظ تولید علم در بیست سال گذشته در مقام 23 در دنیا هستیم و در خاورمیانه و در میان کشورهای اسلامی در جایگاه نخست قرار داریم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه نفت و گاز در دنیا رتبه 19 و در منطقه دوم هستیم، همچنین در حوزه فناوری‌های اطلاعاتی، با داشتن جایگاه 25 دنیا در مقام نخست منطقه و در حوزه علوم زیستی با جایگاه 16 را در دنیا، مقا نخست منطقه را از آن خود کرده ایم.

وی تاکید کرد: با وجود دستیابی به این جایگاه علمی خوب در دنیا، هزینه بالایی همانند دیگر کشورهای دنیا صرف حوزه علم و پژوهش کشور نشده و این نشانگر تلاش فعالان این عرصه است.

پورعابدی ادامه داد: کل بودجه پژوهشی که در دیگر کشورها برای امور پژوهشی صرف می شود، بسیار بیشتر از مبلغی است که در ایران هزینه می شود. باید یک درصد GDP کشور صرف امور پژوهشی شود که در ایران کمتر از نیم درصد هزینه شده است.
وی با اشاره به اقدامات علمی در حوزه برق و الکترونیک در کشور، اظهار کرد: در این حوزه در جایگاه 14 تا 16 در میان کشورهای جهان قرار داریم. در سال 76 حدود 74 مدرک علمی در این رشته داشتیم و در سال 96 بیش از 40 هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق و الکترونیک صادر شده است.

پورعابدی با اشاره به اقدامات علمی جهاد، تصریح کرد: تمام پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی کشور از پژوهش‌های جهاد دانشگاهی استفاده می کنند و در این حوزه به کشورهای مختلفی همچون کنیا و چند کشور دیگر صادرات علم داشته ایم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ادامه داد: برای مثال اکثر مراکز کشور از تجهیزات فشار قوی جهاد استفاده می کنند و چند پکیج از آزمایشگاه فشار قوی جهاد دانشگاهی به ایتالیا صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صنعت نفت از توربین گازی به عنوان درایور استفاده می شود که تنها 7 تا 15 درصد راندمان دارد. اکنون می توانیم با کمک تجهیزات ساخته شده جهاد دانشگاهی که هم اکنون در خط نفت شاهرود استفاده شده است، میزان بهره وری را تا 95 درصد افزایش دهیم.


معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بیش از 95 درصد صدای رسانه ملی کشور با کمک تجهیزات ساخته شده در جهاد دانشگاهی است، گفت: در زمینه ساخت فرستنده های روستایی موفقیت هایی داشته ایم که به کمک آن می توانیم بیش از هفت هزار روستای کشور که به صدا و سیما دسترسی ندارند را تجهیز کنیم.

وی به حوزه ی پژوهش جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در 40 سال گذشته بالغ بر 13 هزار طرح خاتمه یافته ثبت شده که بیش از 85 درصد درآمد ناشی از این طرح ها از قرارداد با کارفرماهای خصوصی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: با تمام این پیشرفت ها باز هم برای رسیدن به وضعیت مطلوب تلاش می کنیم.  در حوزه پژوهش علم و فناوری در جهاد کارهای بسیاری صورت گرفته با این وجود نقاط ضعف را می پذیریم و در راستای اصلاح آن ها گام برمیداریم.

 

                                         ارتباط صنعت و دانشگاه مهمترین موضوع کشور است

رییس جمعیت ایرانی ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه مهمترین موضوع کشور است و تا زمانی که علم وجود داشته باشد و دنیا ادامه دارد، این موضوع وجود دارد.
 

وجود شکاف میان صنعت و دانشگاه اگرچه موضوعی تکراری است، اما به دلیل اینکه تاکنون حل نشده یا دست‌ کم راه حل منطقی برای آن ارائه نشده، همچنان از موضوعات چالش برانگیز در کشور است.

مسعود شفیعی با بیان اینکه مهمترین درسی که از امام خمینی (ره)، رهبر انقلاب اسلامی ایران گرفته‌ایم درس خودباوری است، تصریح کرد: در صحبت‌های 40 سال گذشته، ایشان این موارد را پیش بینی کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه مهمترین موضوع کشور است و تا زمانی که علم وجود داشته باشد و دنیا ادامه دارد، این موضوع وجود دارد.

ایشان  با تاکید بر اینکه این روزها صحبت از تبدیل ایده به محصول است، گفت: علم باید خود در راستای ارتقا کشور فعالیت کند. این ارتباط باید دو سویه باشد و دو طرف به هم اعتماد داشته باشند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: برای هرچه بهتر کردن این رابطه ابتدا باید مشکل را شناسایی و بعد راهکار ارائه دهیم. در این زمینه انجمن ها نقش بالایی در توسعه علمی دارند. یعنی صنعت و دانشگاه باید موجب تشکیل انجمن ها، پارک ها، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان شود.

شفیعی با بیان اینکه در سال 83 بنا بر ضرورت، انجمن ایرانی پیشرو در ارتباط با صنعت و دانشگاه با هدف ایجاد ساختار نظام مند شکل گرفت، اظهار کرد: این انجمن در حال حاضر حدود 103 عضو حقوقی دارد و تاکنون مقالات و کتاب های متعددی در این زمینه چاپ شذه است.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی می توانست مظهر ارتباط صنعت دانشگاه باشد، گفت: یکی از معیارهایی که در این مرکز به آن توجه می شود چاپ مقالات مشترک ارتباط صنعت و دانشگاه است. در تولید علم جایگاه خوبی داریم، اما باید بررسی شود این مقالات چه تاثیری در زندگی مردم و اوضاع اقتصادی دارند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: معیار شاخص انتخاب اساتید باید تغییر کند و تنها به موضوعات کمی دقت نکنیم، همچنین روند اداری انتخاب اساتید در آیین نامه ها نیازمند تجدیدنظر است. متولی ارتباط صنعت و دانشگاه باید در کشور مشخص شود تا به توسعه برسیم اگر توجه نشود به توسعه نمی رسیم. علاوه بر اینکه صنعت باید رقابت پذیری ایجاد کند و از لحاظ فرهنگی نیامند تغییر هستیم.

وی در خصوص الگوهای ارتباطی صحیح صنعت و دانشگاه، گفت: بهترین حالت این است که دولت و دانشگاه با هم کار کنند و در صنعت عمل شود. آموزش های ما باید عوض شود و به سمت آموزش الکترونیک برویم تا دانش آموخته های بهتری تربیت کنیم.

 دومین کنفرانس ملی "فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر" به همت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان اصفهان و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد صنعتی در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. از 200 مقاله ارسال شده به دبیرخانه این کنفرانس ملی، 130 مقاله پذیرفته و تعداد 15 مقاله به صورت شفاهی و 20 مقاله در قالب پوستر ارائه شد.

 


نظر شما :