در هفتمین جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استانداری اصفهان:
تشریح اهمیت "پیوست نگاری فرهنگی" توسط جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، هفتمین جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در محل سالن جلسات استانداری اصفهان و با حضور محمدرضا جان نثاری معاون سیاسی-امنیتی استانداری ، دکتر مصطفی خضری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری ، دکتر مرضیه استکی مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و نمایندگان دستگاه های مختلف اجرایی استان اصفهان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه گزارش ظرفیت های قانون جوانی جمعیت در بودجه ابلاغی سال 1402 و نیز گزارش پژوهش های انجام شده توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان در حوزه خانواده و جوانی جمعیت ارائه شد.
در ادامه دکتر غلامرضا قجاوند مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان به ارائه تعریف، اهداف، ضرورت ها و مراحل پیوست نگاری فرهنگی پرداخت.
قجاوند در این سخنرانی تخصصی پیرامون موضوع "چیستی و چرایی پیوست نگاری فرهنگی" اظهار کرد: آینده پژوهی، اقدام پژوهی و مخاطب پژوهی به عنوان سه خلأ جدی در حوزه فرهنگی است.
وی در خصوص نقش "پیامدپژوهی" و "اثرپژوهی" در پیوست نگاری فرهنگی صحبت کرد و افزود: ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه در مورد تکلیف دولت در جهت پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی به تحلیل رابطه مهم پیوست فرهنگی با کاهش آسیب های اجتماعی اشاره دارد.
این محقق فرهنگی با ارائه تعریف پیوست فرهنگی و تشریح مراحل مختلف پیوست نگاری فرهنگی، هدف اصلی پیوست نگاری فرهنگی را جلوگیری از اثرات تخریبی فعالیت های جاری سازمان ها بر پخش فرهنگ دانست و با ارائه مصادیق بی توجهی به پیوست فرهنگی در فعالیت های دستگاه ها و سازمان های مختلف افزود: حوزه فرهنگ، حوزه آزمون و خطا نیست و با توجه به اثرگذاری و اثر پذیری بسیار زیاد فرهنگ از سایر حوزه ها باید مقوله فرهنگ و صیانت از عناصر فرهنگی در تمام تصمیم گیری ها و اقدامات مورد توجه مسؤولان باشد.
محمدرضا جان نثاری معاون سیاسی-امنیتی استانداری اصفهان ضمن تأکید بر اهمیت و ضرورت تدوین پیوست فرهنگی در فعالیت دستگاه های مختلف استانی خواستار توجه جدی مسؤولان به این موضوع شد.
در پایان دکتر مرضیه استکی، مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان نیز "پیوست نگاری" را لازمه اجرای برنامه های دستگاه های مختلف برشمرد و تأکید کرد: دستگاه های استانی باید در فعالیت های مختلف پیوست جوانی جمعیت را تدوین کنند.
وی همچنین بر استفاده دستگاه های استان از ظرفیت های جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان جهت تدوین پیوست فرهنگی و نیز آموزش کارشناسان تأکید کرد.
نظر شما :