پذیرش مقاله پژوهشگران گروه پژوهشی ژئوشیمی در نشریه علمی و پژوهشی پترولوژی

۱۰ آبان ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۶ کد : ۶۴۱۸۴ پژوهشی
پذیرش مقاله پژوهشگران گروه پژوهشی ژئوشیمی در نشریه علمی و پژوهشی پترولوژی

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، مقاله «زمین‌شناسی، سنگ‌زایی و خاستگاه زمین‌ ساختی توده‌های نفلین سینیت رزگاه سراب، استان آذربایجان‌ شرقی» در نشریه علمی و پژوهشی پترولوژی پذیرش شد.

این مقاله توسط دکتر علی قاسمی و مهندس مهران فرهمندیان از اعضای هیأت‌علمی گروه پژوهشی ژئوشیمی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان نگارش شده است.

در چکیده این مقاله آمده است:

بررسی کانی‌شناسی و ژئوشیمی سنگ کل توده نفوذی رزگاه و لامپروفیرهای همراه که  نشان داد احتمالاً یک سنگ منشأ گوشته‌ای با ترکیب اولیه اسپینل لرزولیت با تحمل درجه ذوب بخشی 1 درصد موجبات تشکیل مذاب اولیه را فراهم نموده است.

بر پایه مدل زمین‌ساختی ارائه‌ شده، پس از فرورانش صفحه عربی به زیر ورقه ایران و شکست اسلب و سپس، رخداد رژیم کششی، ماگمای منشأ گرفته از گوشته غنی‌شده و ذوب اسلب فرورونده، در قاعده پوسته دچار تفریق بلوری شده و سپس با نفوذ بخش تفریق یافته به ترازهای بالاتر پوسته، آلایش پوسته‌ای صورت گرفته است.

با خروج گازها و ایجاد شکستگی‌های عادی در سقف آشیانه، امکان نفوذ دایک‌های لامپروفیری و دیگر دایک‌های قطع‌کننده توده نفوذی در منطقه رزگاه، ایجاد گردیده است.

کلید واژه ها: مقاله گروه پژوهشی ژئوشیمی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان