طرح پژوهشی «کسب دانش فنی استخراج، جداسازی و تولید فروکتوز از خرمای ضایعاتی»
ایران همواره یکی از تولیدکنندگان اصلی خرما در جهان بوده است. با این حال، حدود 30 % از خرمای تولیدی کشور به دلیل کیفیت کم برای مصرف تازه خوری، یا هدر می رود یا به کارگاه های شیره کشی سپرده می شود.
تولید شربت فروکتوز -با وجود شیرینی 1.7 برابری فروکتوز نسبت به ساکارز- به عنوان یک فرآورده ارزشمند، می تواند بر ارزش افزوده خرمای ضایعاتی بیفزاید.
در همین راستا فاز آزمایشگاهی طرح پژوهشی «کسب دانش فنی استخراج، جداسازی و تولید فروکتوز از خرمای درجه سه در دو فاز آزمایشگاهی و پایلوت» توسط مرکز خدمات تخصصی کشاورزی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با اخذ تأییدیه کارفرما وارد فاز بعدی شده است.
میزان شیرینی فروکتوز از شکر بیشتر است به گونه ای که اگر شکر را به عنوان مبنا با شاخص شیرینی 1 در نظر بگیریم، شیرینی فروکتوز حدود 1.7 و شیرینی گلوکز حدود 0.7 برابر شکر است. از طرفی، خرماهای ضایعاتی سرشار از فروکتوز و گلوکز و اندکی ساکارز می باشند. لذا، هدف از این تحقیق تولید شربت فروکتوز 42 و 55 % از ضایعات خرما به عنوان جایگزینی مناسب برای شکر در صنایع غذایی است.
نظر شما :