در گردهمایی یکروزهی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی مطرح شد؛
اعتماد بالای حاکمیت به جهاددانشگاهی و انتظارات از این نهاد/ الگوی سازمان برتر در افق ۱۴۰۴/ تاکید بر چابکسازی و جوانگرایی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، 15 مهرماه، در گردهمایی روسای سازمانها، واحدها، پژوهشگاهها، پژوهشکدهها، مراکز و دانشگاههای تابعه جهاددانشگاهی، در محل ساختمان همایشهای مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد روحیهی خودباوری توسط امام خمینی(ره)، جهاددانشگاهی در 16 مرداد 1359 برای امر ضروری رفع وابستگی کشور در حوزههای مختلف علمی، فناورانه، فرهنگی و آموزشی به وجود آمد.
وی ادامه داد: با وجود مشکلات فراوان در ساختار رسمی اداری کشور و کمبود منابع بودجهای در این زمینه و آرمانهای والای این نهاد، جهادگران توانستند با تکیه بر برنامه، اراده، تلاش و پشتکار و توکل بر خداوند و در یک کلام «فرهنگ جهادی»، راه خود را با قدرت تا امروز ادامه دهند.
رییس جهاددانشگاهی با تشریح سه دورهی مسوولیت خود در این نهاد و ارایهی گزارش آن به روسای واحدهای سازمانی این نهاد، اظهار کرد: جذب مناسب منابع از سازمانها، ارگانها و وزراتخانههای دارای قدرت مالی در کشور، حضور موثر در نقشهی جامع علمی کشور، دوری از سیاستکاری در جهاددانشگاهی، بازنگری و بازنویسی در برنامههای این نهاد و ارتباطات خوب با مجلس شورای اسلامی، از جمله فعالیتهای بارز دورهی اول مسوولیت اینجانب بود.
وی ادامه داد: مکاتبات زیاد با مقامهای عالیرتبهی نظام و اعطای 7 ماموریت مهم به جهاددانشگاهی در نقشهی جامع علمی کشور، تنظیم قراردادهای کاربردی پرثمر، ایجاد زیرساختهای مناسب در معاونت پشتیبانی جهاددانشگاهی، اجرایی کردن پروژههای مانده از قبل و شروع فعالیتهای واحدهای استانی بر اساس مزیت بومی را نیز میتوان از جمله فعالیتهای شاخص در دورهی دوم معرفی کرد.
دکتر طیبی با اشاره به تدوین برنامهی ششم توسعهی جهاددانشگاهی در سومین دورهی مسوولیت خود، گفت: توسعهی فعالیتهای شاخص واحدها، رایزنی برای گرفتن ماموریت از مجموعهی نظام و قبول اجرای طرحها و پروژههای فناورانه با اختصاص یک بودجهی قابل قبول و اظهار اعتماد بالای مقام معظم رهبری و رییسجمهور به جهاددانشگاهی در این دوره اتفاق افتاد.
رییس جهاددانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پروژههای متعدد این نهاد در حال نتیجه گرفتن است و امیدواریم در افق ۱۴۰۴، سازمان اول کشور در پیشرفت و توسعه باشیم، اظهار کرد: از جلب اعتماد مقام معظم رهبری، رییسجمهور و بدنهی دولت باید حداکثر بهره را برای ادامهی فعالیتهای جهاددانشگاهی ببریم.
وی افزود: تعداد قابل توجهی از قراردادها با وزارتخانهها، ستادها و سازمانهای کشوری آماده است و بهزودی از آن رونمایی میشود.
دکتر طیبی ادامه داد: جذب نیروی انسانی جوان، توانمند، مؤمن و ارزشی برای اجرای پروژهها باید یکی از اولویتهای جهاددانشگاهی قرار گیرد. اگر بخواهیم جهاددانشگاهی بهعنوان اولین سازمان کشور مطرح باشد، باید پروژهها به بهترین نحو انجام، مدیریت و جدی گرفته شود.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط کشور، بهدنبال کمکردن وابستگی این نهاد به نفت و ایجاد درآمد توسعهای پایدار هستیم، گفت: سهامداری در جهاددانشگاهی جدی گرفته خواهد شد و از تواناییهای به بلوغ رسیده و ثبت شرکتها برای تولید درآمد استفاده میشود. فعالیتهای شاخص در واحدها با جدیت پیگیری میشود و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی مجموعهای است که امروزه دارای اعتبار بالایی است و از زبان مقامات عالیرتبه کشوری بهعنوان الگو مطرح میشود و انتظارات از آن با توجه به تواناییهای این نهاد بسیار بالا است.
وی ادامه داد: قطعا مجموعهای که موفقیتهای آن قابل چشمپوشی نیست، عدهای به دنبال تخریب آن هستند که باید آن را با توجه به فضای مجازی مدیریت کرد. بهشدت از نقد استقبال میکنیم و راههای نقد کردن باز است و آماده دریافت آن هستیم.
در ادامه، دکتر بهروز بادکو معاون پشتیبانی و مدیریت منابع انسانی جهاددانشگاهی نیز در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: دستگاههای نظارتی و بازرسی در مجموعه جهاددانشگاهی بهصورت دورهای به بررسی اسناد و مدارک میپردازند و در این جریان رعایت درست قوانین و مقررات موجب ارتقای سازمان میشود.
دکتر محمدصادق بیجندی معاون آموزشی جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان وابسته به این نهاد نیز در این مراسم اظهار کرد: ضرورت توجه بیشتر به طرحهای ملی در دست اجرا شامل طرح ملی سرباز مهارت، طرح ملی پروژهی بومیسازی، زبانهای خارجی (پروژهی eight)، مرکز ملی آزمون و کانون توسعهی شایستگی صلاحیت حرفهای، اولویت دارد.
وی اضافه کرد: حوزهی آموزش، کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی موتور پیشران مجموعهی فعالیتهای این نهاد است، بنابراین نیازمند توجه بیشازپیش میباشد.
دکتر بیجندی گفت: دو ماموریت کلان در حوزهی مشاغل خرد و کوچک و خانگی و نظام جامع هدایت شغلی، فرصت بینظیری برای جهاددانشگاهی به منظور ایفای نقش در نظام مدیریتی کشور به وجود آورده است.
در ادامهی این گردهمایی، ارایهی نظرات پیرامون چابکسازی، لزوم جوانگرایی و تعمیق بخشیدن به فعالیتها در جهاددانشگاهی، به بحث و بررسی گذاشته شد.
در پایان این گردهمایی یکروزه نیز که با حضور اعضای جهادی هیات امنای جهاددانشگاهی برگزار شد، گفتوگو پیرامون آیندهی این نهاد و مسایل مدیریتی مربوط به آن، مورد بحث و بررسی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی قرار گرفت.
گفتنی است؛ مهندس مرتضی تیموری رییس واحد صنعتی اصفهان نیز در این گردهمایی حضور داشت.
نظر شما :