معاون پژوهشی واحد صنعتی اصفهان:
سیاست آینده معاونت پژوهشی انجام پژوهش های تقاضامحور است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان گفت: سیاست آینده معاونت پژوهشی را انجام پژوهش های تقاضامحور بیان کرد و ادامه داد: در شرایط کنونی که کشور با تحریم ها مواجه است و وارد کردن تجهیزات و مواد اولیه با مشکلاتی روبه رو شده این امکان فراهم شده است تا بتوانیم با پژوهش در برخی از این زمینه ها کشور را به خودکفایی برسانیم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر اصلی ترین سیاستی که داریم این است که با بررسی مشکلات جامعه گروه ها و مراکز خود را به سمتی ببریم و پژوهش هایی انجام دهیم که نتایج آن منجر به حل مشکل شده و به طورمستقیم با نیاز مردم و نیاز بازار ارتباط داشته باشد.
پورمدنی عنوان کرد: درصدد هستیم با استفاده از واحد تجاری سازی فناوری و اشتغال فارغ التحصیلان، محصولاتی که در قسمت پژوهشی تولید می شود تجاری سازی کرده و به بازار عرضه کنیم.
وی افزود: چند سال گذشته معاونت پژوهشی به این سمت رفته است که فاصله ایده تا محصول را کم کند و از یک نهاد پژوهشی صرف و منحصر به پژوهش کتابخانه ای به سمت پژوهش های کاربردی تغییر روش دادیم.
پورمدنی بیان داشت: بر اساس این تغییر روش از همان ابتدا که اعضاء هیئت علمی و یا کارشناسان پژوهشی مشغول فعالیت می شوند با این دید که مشکلی را حل کنند و محصولی را به تولید کشور وارد نمایند فعالیت می کنند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها را به عنوان پتانسیلی در خور و خوب که معاونت پژوهشی می تواند از آنها استفاده کند عنوان کرد و گفت: در دانشگاه صنعتی دانشجویان نخبه و بااستعداد زیادی وجود دارد، لذا این دانشجویان را به صورت هسته های تحقیقاتی و علمی سازماندهی کرده و از پتانسیل آنها برای اجرای پروژه ها استفاده می کنیم.
وی در ادامه به یکی از وظایفی که دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی به معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان سپرده است اشاره کرد و افزود: یکی از وظایفی که دفتر مرکزی به معاونت پژوهشی سپرده شده بحث آب در سطح کشور است، از آنجایی که کشور و استان دچار مشکل آب است، با ایجاد قطب علم و فناوری در حوزه آب تمام گروه ها و مراکز ما ملزم هستند علاوه بر فعالیت های جاری خود بخشی از اقدامات خود را به مطالعات آب اختصاص دهند.
پورمدنی با تاکید بر ارتباط میان حوزه ای بین گروه ها و مراکز معاونت پژوهشی حول محور مأموریت واگذار شده در زمینه تحقیقات آب تصریح کرد: از همین رو در بحث کشاورزی در خصوص سیستم آبیاری نوین، در بحث ژئوشیمی با اکتشاف منابع آب و در بحث خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی در بستر تصفیه آب و استفاده از آب های سیاه و خاکستری در حال فعالیت هستیم و هم چنین گروه برق نیز در حوزه تخصصی هوشمندسازی آبیاری به مرکز کشاورزی کمک نموده و در عین حال مرکز بهره وری نیز در بخش مدیریت منابع آب و بالا بردن بهره وری استفاده از آب فعالیت می کند.
وی هم چنین ارتباط معاونت پژوهش با اساتید، محققان و دانشگاه ها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: مراکز تخصصی و گروه های معاونت پژوهشی دارای هیئت مدیره است و گروه ها نیز از شورای علمی برخوردار هستند و در برخی از پروژه ها که نیاز به تخصص خاص است از دانش و تخصص اساتید دانشگاه ها استفاده می کنیم.
وی اضافه کرد: ارتباط و تعامل معاونت پژوهشی با دفاتر تحقیق و توسعه مراکز دولتی نیز با توجه به تخصص و زمینه هایی که فعالیت می کنیم بر طبق همان زمینه اعضای هیئت علمی و پژوهشگران ما با قسمت های علمی سازمان ها و ارگان ها ارتباط برقرار می کنند.
فعالیت دو گروه پژوهشی و سه مرکز خدمات تخصصی در واحد صنعتی اصفهان
معاون پژوهشی واحد صنعتی اصفهان ساختار این معاونت را شامل دو گروه پژوهشی و سه مرکز خدمات تخصصی بر شمرد و افزود:گروه پژوهشی برق با گرایش کنترل، گروه پژوهشی ژئوشیمی، مرکز خدمات تخصصی کشاورزی، مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی و مرکز خدمات تخصصی توسعه بهره وری و سیستم ها اجزای ساختار معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان را تشکیل می دهند.
مهندس ابوذر پور مدنی، ضمن تبیین وظایف و رسالت های هر یک از مراکز و گروه های معاونت پژوهشی از اخذ مجوز مرکز خدمات تخصصی توسعه بهره وری و سیستم ها به تازگی خبر داد و افزود: در عین حال گروه پژوهشی برق و کنترل نیز یکی از قدیمی ترین گروه های معاونت بوده و در زمینه تست و اندازه گیری و کنترل در حال فعالیت است.
وی بیان داشت: عمده فعالیت این گروه در صنایع نظامی است و از زمان جنگ تحمیلی مشغول انجام پروژه های نظامی بوده و باید گفت یکی از واحدهای جهاد دانشگاهی که در زمینه ساخت تجهیزات و ادوات صنایع نظامی و دفاعی کشور در حال فعالیت است همین واحد است.
پورمدنی با بیان زمینه های فعالیت گروه پژوهشی ژئوشیمی یکی از اقدامات این گروه را اکتشاف منابع آب و اکتشاف معادن و فرآوری مواد معدنی عنوان کرد و افزود: از پروژه های گروه پژوهشی ژئوشیمی با توجه به بحران آبی که در کشور و استان وجود دارد اکتشاف منابع آب است که در حال انجام است.
وی خاطر نشان کرد: در عین حال مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی نیز در دو قسمت صنایع شیمیایی و پلیمر مشغول فعالیت هست که بیشتر در حوزه تامین مواد اولیه صنایع شیمیایی و کمک به رفع مشکل صنعت شیمیایی کشور فعالیت می کند و از جمله پروژه های تحقیقاتی که در دست دارد پروژه تصفیه آب و پساب است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان هم چنین به پروژه های در دست اقدام مرکز خدمات تخصصی کشاورزی معاونت پژوهشی نیز اشاره کرد و ادامه داد: مرکز خدمات تخصصی کشاورزی در دو زمینه سیستم آبیاری نوین و مبارزه با سرمازدگی محصولات کشاورزی در حال فعالیت است و از پروژه های آن سیستم آبیاری هوشمند و آبیاری زیرسطحی و هم چنین آزمون تجهیزات کشاورزی است، علاوه بر آن همان طور که می دانید سرمازدگی سالانه خسارت هنگفتی به محصولات کشاورزی وارد می کند که مرکز در راستای کاهش این خسارات در حال انجام پروژه است.
وی با تاکید بر اهمیت مسئله بهره وری در کشور کلیدواژه مرکز توسعه بهره وری و سیستم های جهاد دانشگاهی را بهبود بهره وری در کشور دانست و تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که صنایع و سازمان ها با آن رو به رو هستند کمبود بهره وری است و این مرکز به دنبال این است که با روش های علمی به افزایش بهره وری در سازمان های دولتی و غیردولتی و در کارخانجات و صنایع کمک کند.
نظر شما :