توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان:

استقرار سیستم مدیریت استراتژیک در اداره کل ارتباطات و روابط بین الملل شهرداری اصفهان

۱۳ دی ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۴ کد : ۵۲۲۸۸ پژوهشی تاپ خبر
تعداد بازدید:۳۸۲
معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، طرح تحقیقاتی تدوین سند راهبردی اداره کل ارتباطات و امور بین الملل را به کارفرمایی معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان اجرا کرد.
استقرار سیستم مدیریت استراتژیک در اداره کل ارتباطات و روابط بین الملل شهرداری اصفهان

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، دکتر علی قاسمی معاون پژوهشی این واحد اظهار کرد: برنامه‌ریزی یکی از وظایف اصلی مدیریت جهت توسعه و پیشبرد  سازمان است. این وظیفه در سطح کلان به عنوان مدیریت استراتژیک شناخته می‌شود. شناسایی و حل مسائل اصلی و پیچیده‌ سازمان که موجب تغییر شگرف در پیشبرد سازمان می‌شود، کار ساده‌ای نیست. به همین منظور سازمان‌ها نیازمند استقرار سیستم‌هایی جهت شناسایی مسائل و فرصت‌های استراتژیک، اخذ تصمیمات استراتژیک، اجرای اقدامات استراتژیک، پایش اقدامات راهبردی و اصلاحات مورد نیاز به صورت مستمر است.

قاسمی افزود: این چرخه در گذشته از طریق اجرای یک فرآیند در بازه‌ی زمانی خاصی انجام می‌شد. اما در دنیای پیچیده و پویای امروز سازمان‌ها، نمی‌توان از طریق اجرای زمان‌بندی شده‌ی یک چارچوب به برنامه‌ریزی بهینه در سازمان اقدام نمود. هر روز یک کسب و کار یا سازمان با انبوهی از مسائل استراتژیک و غیر استراتژیک روبرو است که مدیر باید در مورد آن‌ها تصمیمات مناسب اخذ کند. همین انباشتگی مسایل متنوع و محدود بودن منابع در سازمان نیز خودش چالشی بزرگ است. بنابراین سیستم مدیریت استراتژیک مناسب باید توانایی تشخیص مسایل استراژیک از غیر استراتژیک را داشته باشد و اصلی‌ترین مسأله را شناسایی کند. 

وی ادامه داد: برخی از افراد می پندارند که راه‌حل مناسب حرکت از فرآیند مدیریت استراتژیک به سمت تفکر استراتژیک است. تفکر استراتژیک نسبت به فرآیند، پویایی بیشتری دارد. هم‌چنین چابکی مناسبی در پاسخگویی به سؤالات استراتژیک دارد. اما چالش اصلی این است که تفکر استراتژیک فقط از نظر محتوایی منجر به اخذ تصمیمات استراتژیک فرد محور می‌شود. بنابراین یادگیری جمعی و هم‌چنین چرخه‌ اجرا، پیامد و اصلاح طی نخواهد شد. 

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اضافه کرد: راه حل اصلی استقرار یک سیستم مستمر جهت فرآیند شناسایی، اخذ تصمیم، اقدام و اصلاح در حوزه مسائل استراتژیک است. در این تفکر استراتژی‌ها به مانند یک موجود زنده هستند که در بستری مناسب از منابعی مشخص زایش می‌یابند.آن منابع مشخص شامل ایده‌های استراتژیک، کاوش‌گری و کنش‌گری استراتژیک، تحلیل گری راهبردی، تصمیم‌گیری استراتژیک به هنگام هستند که در یک پرتفولیوی مدیریت استراتژیک جمع‌آوری می‌شوند. اما بستر این زایش از طریق ایجاد اصول مدیریت استراتژیک شامل هم زمانی تمرکز و تنوع، گردش آزاد اطلاعات، پرسش‌گری استراتژیک، مشارکت و مالکیت و گفتگوی آزاد فراگیر تحقق می‌یابد.

وی گفت: حاصل پیاده ‎سازی چنین سیستمی پاسخگویی منعطف، واکنش سریع، عمل‌گرا، واقعیت نگر، دوراندیش در حوزه مدیریت استراتژیک است. این چارچوب یکی از مدرن‌ترین چارچوب‌های مدیریت استراتژیک است که تحت نام چارچوب موعود توسط جناب آقای دکتر مجتبی لشکر بلوکی ارائه شده است. 

قاسمی عنوان کرد: در پروژه استقرار سیستم مدیریت راهبردی در اداره کل ارتباطات و روابط بین‌الملل شهرداری اصفهان، تلاش خواهد شد بر اساس ابزارهای نوین موجود و بر اساس چارچوب مدل موعود، یک سیستم کارا و اثربخش جهت مدیریت مسائل استراتژیک سازمان ارائه شود. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: اداره کل ارتباطات و روابط بین‌الملل شهرداری اصفهان یکی از اداره‌های اصلی این سازمان است که زیر نظر شخص شهردار وظیفه‌ ارتباط با ذی‌نفعان مختلف، روابط عمومی و مدیریت رسانه‌ای شهر اصفهان را به عهده دارد. به دلیل موقعیت جهانی شهر اصفهان، عملکرد این اداره کل تأثیر راهبردی در موفقیت شهر اصفهان دارد.
 

کلید واژه ها: سیستم مدیریت استراتژیک مدیریت استراتژیک تصمیمات استراتژیک استراتژیک مدل مدیریت استراتژیک موعود


نظر شما :