گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی
گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی
مدیر: دکتر حامد صابریان
شماره تماس: 03133916847
ایمیل:saberian@acecr.ac.ir
درباره گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی:
از آنجایی که یکی از چالش های جدی جهان، حجم قابل توجه ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد، این گروه پژوهشی، فعالیتهای خود را از سال 1399 تحت عنوان مرکز خدمات تخصصی کشاورزی و به منظور ارائه فعالیتهای پژوهشی و خدمات تخصصی در زمینه فرآوری ضایعات کشاورزی آغاز کرد. در سال 1402 موافقت اصولی گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی اخذ گردید تا در زمینه تولید ترکیبات ارزشمند از ضایعات کشاورزی فعالیت نماید. این گروه پژوهشی دارای آزمایشگاه «صنایع غذایی» و پایلوت «تولید و فرآوری ترکیبات غذایی و دارویی» می باشد.
زمینه فعالیت:
- تولید مواد اولیه غذایی، دامی، کشاورزی، صنعتی و ... از پسماندهای کشاورزی، صنایع غذایی، فضای سبز و جنگل ها
- خالص سازی و بهبود کیفیت ترکیبات استخراجی با انجام اصلاحات فیزیکوشیمیایی، آنزیمی و میکروبی
توانمندی های علمی، تخصصی و پژوهشی:
- تولید انواع نشاسته اصلاح شده با هدف کاربرد در صنایع مختلف غذایی، داروئی، آرایشی، کاغذ و چسبسازی، نساجی و حفاری
- تولید فیبر غذایی (مخصوصاً پکتین، مشتقات سلولزی ازقبیل CMC و کریستال های سلولزی و همچنین تراگاکانتین کتیرا) از ضایعات کشاورزی و پسماندهای صنایع غذایی با هدف کاربرد در صنایع غذایی و داروئی
- فرآوری توتون و تنباکوی ضایعاتی و تولید آفتکشهای گیاهی
- تولید آرد و پرمیکس آرد بلوط جهت کاربرد در صنایع نان، کیک و شیرینی
- تولید شربت خرمای شفاف و شربت فروکتوز از خرمای ضایعاتی
- فرمولاسیون نوشیدنی و شربتهای جدید، فراسودمند و ذرهدار و مشاوره، طراحی و راهاندازی خطوط تولید کارخانجات صنایع نوشیدنی
- مشاوره به کارخانجات مواد غذایی جهت تولید محصولات نوآورانه و اخذ مجوز دانش بنیانی
- طراحی و راه اندازی کارخانه تولید محصولات مختلف از گیاه داروئی آلوئه ورا، شیرین بیان و ...
- مکانیزاسیون مبارزه با سرمازدگی و توسعه روشهای حفاظتی (کنترل اقلیم باغات)
طرحهای شاخص:
- تولید انواع نشاسته اصلاح شده جهت کاربرد در صنایع مختلف غذایی، داروئی و آرایشی، حفاری، چسب و کاغذسازی و نساجی
- تولید نیمهصنعتی پکتین با درجه متوکسی بالا از ضایعات مرکبات
- تولید شربت فروکتوز از خرمای ضایعاتی جهت کاربرد در نوشیدنی
- تولید انواع محصولات با ارزشافزوده از بلوط
- تولید خوراک دام از پساب خط تولید نشاسته سیب زمینی
- استخراج سلولز از ضایعات کشاورزی و تولید کربوکسی متیل سلولز از سلولز استخراجی
- تولید مکمل غذایی نسترن کوهی جهت بهبود آرتروز
- فرمولاسیون نوشیدنیهای تخم شربتی، خاکشیر، آلوئهورا و زعفران و راهاندازی خط تولید آنها