گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی

تعداد بازدید:۵۹۴۷
گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی

گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی

 

مدیر: دکتر حامد صابریان

شماره تماس: 03133916847

ایمیل:saberian@acecr.ac.ir

 

درباره گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی:

از آنجایی که یکی از چالش های جدی جهان، حجم قابل توجه ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد، این گروه پژوهشی، فعالیت‌های خود را از سال 1399 تحت عنوان مرکز خدمات تخصصی کشاورزی و به منظور ارائه فعالیت‌های پژوهشی و خدمات تخصصی در زمینه فرآوری ضایعات کشاورزی آغاز کرد. در سال 1402 موافقت اصولی گروه پژوهشی فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی اخذ گردید تا در زمینه تولید ترکیبات ارزشمند از ضایعات کشاورزی فعالیت نماید. این گروه پژوهشی دارای آزمایشگاه «صنایع غذایی» و پایلوت «تولید و فرآوری ترکیبات غذایی و دارویی» می باشد.

 

زمینه فعالیت:

- تولید مواد اولیه غذایی، دامی، کشاورزی، صنعتی و ... از پسماندهای کشاورزی، صنایع غذایی، فضای سبز و جنگل ها 

- خالص سازی و بهبود کیفیت ترکیبات استخراجی با انجام اصلاحات فیزیکوشیمیایی، آنزیمی و میکروبی

 

توانمندی های علمی، تخصصی و پژوهشی:

- تولید انواع نشاسته اصلاح شده با هدف کاربرد در صنایع مختلف غذایی، داروئی، آرایشی، کاغذ و چسب‌سازی، نساجی و حفاری

- تولید فیبر غذایی (مخصوصاً پکتین، مشتقات سلولزی ازقبیل CMC و کریستال های سلولزی و همچنین تراگاکانتین کتیرا) از ضایعات کشاورزی و پسماندهای صنایع غذایی با هدف کاربرد در صنایع غذایی و داروئی

- فرآوری توتون و تنباکوی ضایعاتی و تولید آفت‌کش‌های گیاهی

- تولید آرد و پرمیکس آرد بلوط جهت کاربرد در صنایع نان، کیک و شیرینی

- تولید شربت خرمای شفاف و شربت فروکتوز از خرمای ضایعاتی

- فرمولاسیون نوشیدنی و شربت‌های جدید، فراسودمند و ذره‌دار و مشاوره، طراحی و راه‌اندازی خطوط تولید کارخانجات صنایع نوشیدنی

- مشاوره به کارخانجات مواد غذایی جهت تولید محصولات نوآورانه و اخذ مجوز دانش بنیانی

- طراحی و راه اندازی کارخانه تولید محصولات مختلف از گیاه داروئی آلوئه ورا، شیرین بیان و ...

- مکانیزاسیون مبارزه با سرمازدگی و توسعه روش‌های حفاظتی (کنترل اقلیم باغات)


طرح‌های شاخص:

- تولید انواع نشاسته اصلاح شده جهت کاربرد در صنایع مختلف غذایی، داروئی و آرایشی، حفاری، چسب و کاغذسازی و نساجی 

- تولید نیمه‌صنعتی پکتین با درجه متوکسی بالا از ضایعات مرکبات

- تولید شربت فروکتوز از خرمای ضایعاتی جهت کاربرد در نوشیدنی

- تولید انواع محصولات با ارزش‌افزوده از بلوط

- تولید خوراک دام از پساب خط تولید نشاسته سیب زمینی

- استخراج سلولز از ضایعات کشاورزی و تولید کربوکسی متیل سلولز از سلولز استخراجی

تولید مکمل غذایی نسترن کوهی جهت بهبود آرتروز

- فرمولاسیون نوشیدنی‌های تخم شربتی، خاکشیر، آلوئه‌ورا و زعفران و راه‌اندازی خط تولید آن‌ها 

آخرین ویرایش۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳